2010. április 27., kedd

Újra kétkeréken

Amstel Park

Új kerékkel, új kitámasztóval, és megjavított fékkel ismét a nyakunkba vettük a környéket. Úticálunk megint egy park volt.
Most nem mentünk messze. Fák, bokrok, sok-sok zöld viszont volt most is.
És kacsák!! Rengeted éhenkórász kacsa. :D Párban totyogtak a piknikező emberekhez, persze a pár méter távolságot tartották. Csak ha valaki kotorászott egy szatyorban, zsebben, táskában, akkor pillanatok alatt ott termettek és heves hápogás közepette adták tudtukra: kaját kérnek.
Amúgy senki nem bántott senkit. Se a madarak minket, se a sütkérezők, négylábúak a hápogókat. A béke teljességét egy-egy szökésben lévő gyerkőc veszélyeztette, de a gyors papának, mamának hála kárt nem tettek senkiben.
Mindenfelé virágbaborult fák, bokrok. És rengeteg vizi madár. Sajnos még felsorolni sem tudom. A kacsákon, és pár galambon kívül senkit nem ismertem fel. Madárhatározó meg épp nem volt nálunk. Majd a képekről esetleg utólag.....:P
A nap fénypontjaként amíg ebédünk elfogyasztása közben tabúi lehettünk egy futóversenynek. A mezőny teljes hossze egész evés alatt kitartott. Közben azt találgattuk valóban verseny-e, vagy valami más, akár jótékonysági rendezvény. Vajon milyen hosszú a táv, és mi a sorban hol lennénk. A végső következtetésem, hogy be sem neveztem volna....inkább csak messziről szurkoltam. :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése