2010. augusztus 9., hétfő

GayPride

A hétvégén Amszterdam utcái Meleg Fesztiváltól voltak hangosak. Utcai bulik, programokon szórakozhattak közösen a fesztivál-szimpatizánsok péntek délutántól a záróestig, vasárnapig. Amszterdam összes meleg-bárja a szívárvány színeiben, ill. rózsaszínben pompázott ezeken a napokon. A kinti party-k minden nap éjfélig tartottak. Akinek kedve, ereje volt még ropni, akkor a bárokban folytathatta az estét.
Különböző zene szólt mindenhol, mindenki megtalálhatta a saját magának valót. Mi leginkább a Rembrandtpleinen, a nagyszínpadnál buliztunk. Ott a techno, house volt a meghatározó. Minden korosztály képviseltette magát, a gyerekes családoktól, a nyugdíjas házaspárokig, még az egész nap hol szitáló, hol szakadó eső sem tántorította el őket.
A fesztivál fénypontjaként szombaton délután különböző csapatok ízléses farsangi jelmezbe öltözve, hajókon táncolva próbálták elnyerni a közönség tetszését, akik szavazhattak a nekik legszimpatikuss hajóra, és annak utasaira.
Mi sajnos erről lemaradtunk. A csomagunkat vártuk, amit futárszolgálattal küldtünk ki....Egy-egy hajó alattunk is elúszott, azokat láttuk csak.
A sör egységáron volt mindenhol, 1€-os visszaválthatós poharakban. Mobil wc-k voltak, szintén azonos áron végezhettük ott dolgunkat. Ami megint hiányzott: a kuka. Mi is kénytelenek voltunk a már megtelt szemetesek mellé tenni a kidobni kívánt dolgainkat. (egyetlen egy szemetest sem tettek ki a fesztivál idejére....)
Ami még figyelemre méltő volt: a profizmus. Kék biztonsági őr feliratú mellényben lévő emberek idénként gumikesztyűt húzva elsősegélyt nyújtottak, amikor kellett akkor a tömeget terelték el pillanatok alatt, helyet adva a mentőnek, rendőrnek. Rendőrők mindenfelé, biciklin, lóháton, gyalogosan.
Semmiféle verekedésról, tojásdobálásról, ill. egyéb incidensrőll nem tudunk , semmilyen számunkra megbotránkoztató szituációban nem volt részünk senki részéről.
Jól éreztük magunkat, és egy nagyot buliztunk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése