2013. június 13., csütörtök

Könyvajánló

Thilo Mischke: 8O numera a Föld körül

Épp anyukáméknak kerestem könyvet, mikor valahogyan egy kritika került a szemem elé, erről a könyvről. Talán nem is kritika, hanem csak egy szövegrészlet. Mindenesetre felkeltette az érdeklődésemet. Valami szórakoztató irodalmi mű után vágytam. Így megrendeltem ezt is.

Érdekes volt az elejétől a végéig. Persze egy nagyon jól megírt krimivel nem veszi fel a versenyt, dehát ez nem is a feladata.
Szóval, tehát a történet:

Főhősünk, Milo, egy húszas éveinek a végén járó berlini újságíró srác, akinek nem olyan rég törte össze a szívét a barátnője, akivel 6 vagy 7 évig voltak együtt, és szinte váratlanul dobta. Hónapok teltek el, még mindig a szívszerelme után vágyódott, aki már rég más karjaiban keresett vígasztalást. Ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben jött a barátainak az a fantasztikus ötlete, hogy egyikük menjen világkörüli útra, és minél több lánnyal aludjon együtt.
A logikus választás Milora esik, mivel neki van pénze, indoka. És a fogadás: ha 8O lányt sikerül behálóznia a 3hónapos úton, és ezt bizonyítani is tudja, akkor a barátai állják az utazas költségeit. Ha nem, akkor a saját költségén látott világot. A bizonyíték végül, egy nagy tekercs sorszám, 8O-ig. Ezeket kell a lányoknál ott hagynia.

Innen indulnak az események. Lengyelországból indul keletre. Útba ejti Ukrajnát, Indiát, Izraelt, Dubai-t, Fidzsi szigeteket, Tájföldet, Japánt, Rio de Janeirot, Ausztráliát, Izlandot.

Érdekes, ahogy változik az ismerkedési technikája, majd végképp megunja, feladja a lányok felszedését.
Kicsit belekukkanthatunk különböző országok ismerkedési, randizási, szokásaiba, egy kicsit magukba az  országokba is.

És nem akarom a történetet töviről hegyire elmesélni, de egy kis titkot elárulhatok. A fogadás teljesen elveszíti, bár józan ésszel végiggondolva is örültség. Ellenben világot lát.
Mission accomplished.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése