A holland enyhén pácolt halacskát fejletlen hering-ből készítik. Kifogás után a néhány felesleges belső szervet eltávolítják, pár napig tölgyfa hordóban érlelik sós oldatban, vagy egyenesen tengervízben. A kopoltyút, nyakat eltávolítják, megpucolják, kifilézik, és már kész is. Hagymakarikákkal hidegen tálalják, magában kis nasinak, két étkezés között vagy zsemlében, heringes szendvicsként is eszik.
Utcai árusnál, ill. boltban is kapható. Mi először a boltit kóstoltuk meg.
Hm....Nem, ennyire nem ízlett. Igazából most azon a ponton vagyok, hogy egyszer elég volt. Csúszik ha kézzel eszem, és nagyon-nagyon nyers az íze! A hollandok állítólag egyben lenyelik. Én ilyennel nem próbálkoztam. Szerintem B. sem. A hagyma nem rossz vele, rontani nem ront rajta. Azt meg mondanom sem kell, hogy napokig halszag terjengett a lakásban...
Azért egy árusnál is kipróbáljuk, ellessük hogy eszik. Lehet csak a technikán múlik az egész. :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése