2013. szeptember 30., hétfő

Csak a szél

Most olvastam az egyik magyar hírlevélben, hogy október 17-én lesz ennek a magyar filmnek a hollandiai premierje. 2012-ben a berlini filmfesztiválon 3 díjat is nyert.

"A kritikusok is jól fogadták, végül a zsűri is nagydíjjal jutalmazta Fliegauf Bence Csak a szél című alkotását a berlini filmfesztiválon. A Berlinale második legrangosabb díjával elismert film a 2008-2009-es magyarországi romagyilkosságok hatására született, amatőr színészekkel." Port.hu

"Nem az a jellemző Magyarországon, hogy embereket csak úgy lelőnek - nyilatkozta a díjátadó után Fliegauf. - Nem szeretnék bekapcsolódni a politikai játszmákba. Ez a film művészi reflexió a történtekről, nem pedig politikai állásfoglalás."
Itt a filmról kicsit bővebben.

A cikk szerint a téma adta lehetőségeit kiaknázatlanul hagyta a rendező. Sok lenne a kérdés, a problámakör, de állítólag válaszokat nem igen kapunk. Ellenben az egyensúlyra gondosan ügyelnek mindvégig. 

Kiderül. EYE Film Instituutben és a Rialto Filmtheaterben játszák majd.  Ha úgy alakul, hogy megnézem, mindeképp írok róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése