2010. február 7., vasárnap

Egy magyar filmről

A héten voltunk filmvetítésen. Az itteni magyarok szerveznek havonta egy-egy filmvetítést. Emelett időnként vannak más programok is pl. könyvvásárok, táncházak, előadások.
A nyomozó c. magyar filmet láttuk. Az Amszterdami Egyetem egyik épületében került sor eme nagyszerű film megtekintésére.
Nem voltunk sokan, kb. 10-15-en ha eljöttek. Utána egy előadást tartottak a magyar nyelv eredetéről, hollandul. Ezen nem maradtunk különböző okok miatt. Ezek közül az egyik legnyomósabb, hogy a holland nyelvet még nem sikerült ilyen mértékben elsajátítani....:(
A film: A nyomozó. Nem találtunk olyan mumentumot a filmben, filmen, amit kritizálni lehetne. Nincsenek erőltetett párbeszédek, a hang, kép nagyon jól el van találva. A sztori is jó. Nincs agyon bonyolítva, hogy végig érdekes legyen, de végigizgultuk az egészet. Az információt folyamatosan, kicsi adagokban csepegtetik bele, és így a vége meglepetés.
És ráadásul betekinthetünk egy olyan területre ami tényleg érdekes, és nem nagyon mutogatják, csak az amerikai filmekben: a boncasztal, hollywood-i cicoma nélkül. A halálunk után mi is történik velünk a valóságban mielőtt a földbe tesznek.
Egy szó mint száz, a filmet csak dícsérni tudom. Sok idő után egy jó kis magyar krimi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése