2010. július 21., szerda

Barcelona I.rész

Barcelonában jártunk. Szombatot és vasárnapot majd egész nap a spanyol nagyvárosban töltöttük.
Mindenfelé járkáltunk, ami belefért, mindent megnéztünk.

Szombaton reggel indult vissza a busz Benasque-ból Barcelonába. Mi úgy döntöttünk maradünk hétfő reggelig. A szállodához egyik metróállomásról kicsi utcákon próbáltunk feljutni. Hosszú cipekedés után (1órakor a napon, csomagokkal 20 perc is örökkévalóságnak tűnik,plána ha kiderül rossz utcában fordultunk be..), amikor már tényleg közel jártunk, B. egy kisbuszban ülő férfit kérdezett meg. Ő elmondta, kb 25 méterre felfelé van a szállás, amit keresünk, majd 1 perc múlva mondta, hogy üljünk be. Felvitt a bejáratig. Utána nem tudtuk eldönteni ez a spanyol vendégszeretet, vagy ennyire szerencsétlennek, elveszettnek néztünk-e ki. Bármelyik lehet. A szoba elfoglalása, csomagok lerakása után kicsit fáradtan, de lelkesen nyakunkba vettük a várost. Először a mellettünk lévő Güell Parkba mentünk, persze a megfelelő mennyiségű hideg innivaló magunkhoz vétele után.
Két óra nézelődés után keveredtünk ki a parkból, ahol akár egy fél napot is eltölthettünk volna. Majd hamizni indultunk. Nagyon finom helyi specialitást ettünk: rízzsel (nekem tésztával) összesült tengeri herkentyük serpenyőben. Finom volt, és ügyesen szétbontottuk a rákot is!! :D
Az első napi tervbe még a Arc de Triomf (diadalív), Font Mágica (Táncoló v. mágikus szökőkút), ill. a Casa Milá, ill. a Casa Battló (Antonio Gaudi által tervezett házak, a Güell Parkot is ő tervezte).
A szökökút zenére kb. 15 percig különböző színekben táncolt. Gyönyörű volt!
11.30 körül, hullafáradtan hazametróztunk, majd beájultunk az ágyba. Próbáltunk minél gyorsabban, minél jobban többet aludni, készülve a másnapi egész napos kirándulásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése