2010. december 6., hétfő

Hó, tél, karácsony

Élet Sinterklaas után


Mikulás bácsi még vissza se ért még Spanyolországba, már gőzerővel a karácsonyra koncentrál a város. Azt nem tudni valójában kinek is szól ez a hatalmas felhajtás. De valószínű inkább a turistáknak.

Pár hete nem gondoltam volna, hogy Amsterdam belvárosát ennél is jobban ki lehet világítani. Rámcáfoltak. Napról napra nagyobb fényárban úsznak az utcák, az épületek. Van karácsonyi vásár, kivilágított hajós parádé, műjégpálya, oliebollen-árusok, meg minden. Pár napja még hó is volt, gyönyörű szép havazással.(Másnap éjjel elmosta az eső.)
De ezek mellett mégis valahogy kicsit idegen az egész. Szép, de üres. Lehet idővel változik a véleményen a karácsony közelettével, vagy csak az otthoni karácsonyi vasárnapi vásárok hiányoznak...
Végiglapozva a TimeOutAmsterdam-ot, a felsorol tömérdek program is valahogy ezt az érzést fokozta. Gyönyörű szép, érdekes, de valahogy nem az igazi. 
Több forraltbor-, sültgesztenye-árus kellene és kevesebb magic, show, meg winterland. Dehát megértem. A turistákat is ide kell csalogatni valamivel még ilyenkor is. 


Néhány program: Winter Magic Amsterdam
                           Winterland Amsterdam
                           The Very Big Holiday Show...

Ha készülnek majd képek a kivilágított belvárosról, akkor azokat azért felteszem ide is. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése