2012. február 28., kedd

Prins Friso

...is hersendood > agyhalott ?

Mivel én itt nem nézek híreket, így a legutóbbi holland órán nagyon csúnyán égett a fejem. Elöször fogalmam sem volt Friso arcképe alapján, hogy kicsoda, és mi a tanárnő inditéka a kép mutogatásával.
Nos, Prins Friso, Beatrix királynő fia. A három testvér közül a középső.(Willem-Alexander, Friso és a legfiatalabb Constantijn)
És Friso síbalesete volt az ok. Ugyanis pár hete ausztriai síelése során elsodorta egy lavina Lechben. Majdnem 25 percig volt a hó alatt mire megtalálták, és kórházba szállították. Pár napja a szíve is leállt 50 percre. Mind az orvosok, mind a család a legrosszabb kimeneteltől tart.

Mondanom sem kell, hogy minden ezzel a hírrel volt tele. Így a házi feladatom, minden nap megnézni Jeugdjournaal (gyerekeknek szóló hírek) adásait, amit interneten is elérhető. Amúgy érdekes a koncepció és élvezhető is. A főbb híreket foglalják össze, és közben mindenről megkérdezik pár gyerek véleményét is, akik később a következő napi időjárást is bemondják. Így néz ki egy hírösszefoglaló, pl a tegnapi adás.
Még itt is gondolnak a felnövekvő generációra. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése