2013. március 3., vasárnap

Apró rejtélyek körülöttünk

Hajnalban hazafelé megint találkoztam a nénivel. Kb 4 körül indulhat, innen Amstelveenből, ráadásul a közelből, és valami lassú gyorsgyaloglással megy el egészen Amsterdam Zuid állomásig.
Egészen pontosan e két pont között láttam már számtalanszor. Ez kb 4-5 km.
Miért? Nem tudom. Már eszembe jutott, lehet így megy dolgozni a belvárosba 6-ra. Egészségesen akar élni, és reggel amúgy sincs még nappali közlekeség.
De őszintén szólva halvány lila gőzöm sincs. Az biztos, ha vissza is fordul, legalább 2 órás gyaloglás.

Ugyanezeken, a hajnali órákban szoktam látni néhány elhagyott biciklit az út szélén. Ez önmagában nem lenne hír értékű. Az érdekesség, hogy hol állnak ezek. Amstelveenbe, ahogy beérünk, a bicikliút mellett egy árok húzódik, két oldalról fák határolják. Nos, néhány kerékpár tulajdonosa, ezek a fák közé parkolta le kétkereküjét. És valószínű el is felejtette annak létezését. Mert néhány hetente tünik el mindegyik, valószinű a közmunkások viszik el őket, bozóttakarításkor.
Különböző elméleteim vannak, de mindegyik abszurd. Elfáradtak hazafelé? Elromlott a bicikli? Beleestek az árokba? -ez esetben nem lennének a fának döntve.....Elvitték az UFO-k őket?


Van egy másik furcsaság, aminek a kérdése egész télen foglalkoztatott. Hogy kerül az a rengeteg kesztyű a bicikliutakra???
Átmeneti időben érthető: zsebreteszem, kiesik, el akarom tenni a táskámba, de később derül ki, hogy hiányzik...stb. De a sok minuszban?? Én másodpercek alatt érzem, ha nincs a kezemen valami ami melegítené. Eszembe is jutott, lehet modern kiállítást kellene csinálnom az elhagyott kesztyűkből. Egy ládányira összejönne az biztos. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése