2015. szeptember 18., péntek

A Nagy Népvándorlásról

Nem, nem szeretnék gyűlölködni, politikai állást foglalni. Igazából nekem, mint annyi, európai embertársamnak, szinte már elegem van a migrációs hírekből. Egymást fricskázzuk, Európán határain belül, és kivül. A hírek hatására mégis megfogalmazódott pár gondolat, hisz mégis csak mindenkit érint. És igenis gondolom, hogy a probléma valós, a kezelése, média szerepe és a kiváltó okok viszont igencsak elgonkodtatóak.

 "Valami bűzlik Dániában"

Az elejétől fogva éreztem valami kellemetlen szagot. Csak egy elterelő hadművelet.

Ha jól emlékszem, Amikor a farok csóválja c. filmben láttam, hogy az amerikai elnök nőügyeiből kirobbanó botrányról az emberek figyelmét egy közel keleti háborús álhírrel terelik közvetlenül a választások előtt. Sikerrel.

Valaki emlékszik még mik voltak a 7órás hírekben a N.N. e. (Nagy Népvándorlás)?

Szinte már nevetséges hallgatni, ahogy mindenki oktat mindenkit, de amint a "probléma" karnyújtásnyi távolságra van, mégsem az általa "humánus" módszerekhez nyúl. Mindenki okos, kellő messzeségből. És még senki sem állt elő, a Megoldással.
A különböző, főleg nyugat-európai országoktól  látott csokival, meleg ággyal, cukorkával való fogadás, inkább Jancsi és Juliska meséjére emlékeztet. A kérdés, hogy mi lesz a cukormázas házikóban? Vajon meddig hagyják magukat "hízlalni"? Mikor akarnak majd "rácsok" mögül kiszabadulni?

Mindenki jöhet, csak lehetőleg kevesen, kis csoportokban, kettes sorokban. Ez lehetne a szlogen.

Tehát megoldás, eddig hallottak alapján talán nincs is, vagyis de. Talán. De az már nem szép, és mesebeli. Minden másféle  eljárás csak rontana Európa preztizsén. Hisz akkor nem csak tárt karokkal várnánk távoli ország lakóit, ahol sokuknál még papírok sincsenek, és ha vannak, is idő annak utánanézni.
Európán belül is útlevél kell egy másik országban való ügyintézéshez, amihez meg ujjlenyomat, születési anyakönyvi kivonat szükséges. Külföldön (EU-n belül) igényelt adószámhoz anyakönyvi kivonat friss másolata kell többek között. Szóval azért elgondolkodtató, hisz messziről jött ember azt mond amit akar. És ők még messzebbről jöttek, kevesebb papírral.

Az egyedüli müködőképes elmélet bennem is megfogalmazódott a napokban mikor anyukámmal beszélgettem erről, a konklúzió: ,állítsuk vissza a rendet az ő országaikban, akkor visszamennek, hisz állításuk szerint nem is akarnak itt maradni. Lehet ezzel csak lelassítanánk a folyamatot. És előbb utóbb bekövetkezik aminek be kell következnie....

És, hogy ezekről miért írok pont most? Mert épp ma olvastam egy szerintem átfogó, érdekes és elgondolkodtató írást a témáról egy nálam sokkal hozzaértőbb ember tollából.

Cikk

Még ami eszembe jutott az utóbbi időben.

Pár száz éve pont Nyugat-Európa országainak voltak kolóniái. Az őslakosokat kiírtották, katolikus hitre, angol vagy francia nyelvre tanították, Civilizálták őket. Hm....Érdekes lehetséges párhúzam. A kopt ortodox egyház magyarországi vezetője szerint, ezek az emberek a jobb élet reményében és az iszlám terjesztése céljából jönnek az ateista Európába.

Érdekes irónia. Ami bosszantó, hogy Amerika oly messze van, hisz ő a későbbi "rendrakásból, rendfenttartásból" vette ki a részét.
Node, kitudja mi lesz majd még később?!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése