2010. október 5., kedd

Éjszakai élet

The Alternative Club - Korsakoff Amsterdam


A terv már hetek óta kész volt. B. kinézte a helyet, és végre akadt alkalmas időpont is. Így is kerültünk csütörtök éjjel a Korsakoff nevű alternatív klubba, egészen pontosan egy trance (goa) buliba.
Aránylag hamar beindult a parti is, de ez gondolom a kései kapunyitásnak tudható be főleg (11-től 4-ig van nyitva a hely). A táncterem nem volt nagy,de hangulatos és  kb hajnali 2-ig elég volt a hely, a levegő, ekkor kezdett beáramlani egy nagyobb tömeg,akikkel együtt már túl sokan voltunk, mi ekkor távoztunk elég fáradtan. :D Bátran kijelenthetem, hogy aki valamennyire is szereti ezt a fajta muzsikát, akkor erre lehet a legnagyobbat bulizni!! Nem kell szégyellősködni, nem érdekel senkit se a ruhád, se ahogy táncolsz. Úgy ugrálhatsz a zenére, ahogy jól esik.
Érdekes volt, hogy tényleg mindenféle embert láttunk. Egy srác mackóalsóban, meg műanyag papucsban, fehérzokniban jelent meg. A Dj pult előtt 2-3 idősebb (erősen őszülő, kopaszodó min. 50 feletti) férfi szürcsölgette a sörét órákig. Még tipp-topp turista lánykákat is láttunk. :D
Talán csak egy rossz szavunk van csak a helyre: a tánctér felett van dohányzó helység, aminek rendszeresen nyitva felejtették az ajtaját. De valószínű nem sok antidohányos van a földön, így lehet a tömegből csak minket zavart ez is. Meg amúgy is el vagyunk kényeztetve itt, Hollandiában, mivel minden szórakozó helyről ki vannak tiltva a dohányosok, pontosabban maga a dohányzás.
Ami még jó pont, hogy a klubba nincs fix belépő, önkéntes alapú.

Pár előítéletet cáfolnék így a végén:
1. Drog, alkohol nélkül is lehet erre a zenére bulizni
2. Nem csak drogosok, rastások látogatják az ilyen klubokat

És egy kis érdekesség: Ennek az zenei irányzatnak a képviselői, fő rajongó tábora az egykori hippik leszármazottai. És a Goa nevet egy indiai államról kapta az irányzat.
B. persze ezeket kb. 100-szor elmesélte nekem, míg be nem mentünk táncolni. Nemrég a téma "megszállottja" lett. Ha talál valami neki szimpatikus zenét, akkor beleássa magát, utánaolvas, minden al-műfajt végighallgat, szó szerint kivesézi az adott zenét. Persze mindezeket velem is nagy örömmel megosztja, én pedig örülök, ha pár értelmes mondatot meg tudok belőle jegyezni, és győzöm hallgatni a sok youtube linket, amit küld. :D És mint bizonyára ti is kitaláltátok a legutóbbi őrület tárgya a goa, és annak minden al-irányzata volt.

A teremben volt 2 lényegében azonos fantasy-kép, ami mindkettőnknek tetszett, így  B. mobilfotózta, majd megkereste neten: Kamiel Proost.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése