2010. október 13., szerda

I am not a turist

EXPO az újonnan érkezetteknek


Vasárnap rendezték meg Amszterdam belvárosában az I am not a turist című expo-t. A rendezvény főleg a nemrég érkezett diplomás munkakeresőknek szólt, igaz sok más hasznos információval is szolgált azért.
Volt ingyenes tombolasorsolás, több standnál lehetett tippelni egy tálban, üvegben lévő dolgok mennyiségére (alma, labda, gumicukor), és lehetett nyerni iPad4-t. Persze ezeken kívül sok-sok biztosító, bank, nemzetközi iskola, cég képviseltette, reklámozta magát. Óránként több előadás volt, többek között az beiskoláztatásról, a munkakeresésről, az egészségügyi rendszerről, a rendszerről általánosságban.
Egy-két okos dologgal mi is okosabbak lettünk, ezeken kívül találtunk egy szimpatikus tánciskolát, megkostóltuk a Bols legújabb jodhurtos likörjét, (nagyon-nagyon finom!!! joghurtos, vaniliás). Balázs az egyik standról csak úgy elhozott 5 labdát, amivel persze játszott is először bent, majd kifelémenet is, csak hogy teljes legyen a kép.:D  Kaptunk stroopwafeleket, és az egyik helyről adtak nekem egy fa tulipánt. :D És ha jól emlékszem egy 2 hónapos ingyenes újságelőfizetést is kaptunk, ha interneten regisztrálunk rá. Majd csak az új helyen!! :D
No, meg mondanom sem kell, hogy minden helyen a kezünkbe nyomtak egy-egy brossurát. Így mire kiértünk már húzta a papírszatyor (amit még a bejáratnál kaptunk) a karunkat. Ilyenkor csak azt sajnálom, hogy ezek nagyrésze megy a kukába, és még nem is papírszemét!!!

Itthon mikor átnéztem az újságokat, szórólapokat, az egyik kis füzetben találtam egy találó mondatot:

"My husband and I moved to Amsterdam with high expectations about living in a vibrant, international, liberal and tolerant place. So far I haven't been disappointed."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése