2013. február 15., péntek

Kiegészítés az előzőekhez

Az utóbbi bejegyzés megjelenése után érkezett észrevétel a leírt tartalmat illetően.

Az említett cukrászda, a Horváth cukrászda, aminek az érdekessége, hogy a helyben fogyasztott sütire plusz 5-10%-t számítanak fel. Az okot számomra homály fedi.

A másik apróság, a Librikben lévő Cafe Frei. Csak úgy  nézelődni tévedtünk be, mikor felhívták figyelmemet a bolt közepén üzemelő kávézóra. Nagy táblán krétával kiírva a tömérdek kávé különlegesség. Hosszas fejtörés után egy gyömbéres mellett tettem le a voksom.( A teljes nevére már sajnos nem emlékszem.)
Isteni finom volt. A habjában egészen apró narancshéj darabkákat találtam, és maga a kávé enyhén fahéj illatú, ízre erősebb karácsony íze volt. Amolyan fahéjas-almás-narancsos-gyömbéres. Mint a karácsony.
Csillagos ötös a kávéért. Az ár is szerintem rendben volt. A latte különlegességek 590 Huf-s egységáron voltak. Örök társam, Bandi is tökéletesen meg volt elégedve az eszpresszójával. Sajnos megközelítöleg sem tudom mit választott. De mosolyogva szűrcsölte. :)

" A Cafe Frei a világot szeretné megkóstoltatni Magyarországgal!"

Ehhez csak további sok sikert tudunk kívánni. Remek ötletnek bizonyul a Cafe a könyvesbolt kellős közepén. Sokan ott olvasgatnak a kávészünetük közben.
Az, hogy ez a Librinek mennyire gazdaságos, más kérdés. Meg kell hagyni, többen élvezték a fekete nedüjüket, mint ahányan nézelődtek, esetleg vásároltak is.

Egy örök kedvenc: 
Normafán lévő lángosos, ill. réteses házikókat eddig is ismertem, de most is szerettük a rétest. Meg a forralt bort is. Jól jöttek abban -nekem- farkas ordító hidegben. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése