2009. november 11., szerda

szexshopok & coffee shopok

A napokban egyre jobban foglalkoztatott a téma. Vagyis állítólag ebben az országban kevesebb könnyű drog fogy mint máshol, pl. Magyarországon. Pedig úton-útfélen az ember egy coffee-shopba botlik. 5 méterenként van egy, és az utcán elég sok beszívott, fűszagot árasztó emberrel találkozni, ill. egy-egy épp kinyíló "ilyen kávézó" ajtaján is dől ki a szag. Lehet ez csak a mi orrunknak szokatlan, lehet azért tűnnnek ezek fel, mert otthon nincs így kiemelve, nincs ennyire felkapva ez a téma, nem ennyire nyíltan kezelik. Aki csinálja, használja, szívja, az csendben, szinte titkolózva teszi, mert illegális, bűncselekménynek számít.
Balhék ez miatt itt nincsenek, sem az utcán, sem a bárokban. Azt olvastuk az ittas emberekkel több baja akad a helyi rendőrségnek. Bár ez nem is igazán zavaró.
A másik miről még szólni szeretnék az nálunk is van, de itt már külön jelenség: a szexshopok.
Épp a minap gondolkodtunk - miután majdnem beleütköztem egy xxx filmeket tartalmozó állványba egy bolt előtt, mert épp figyelmetlen voltam, és nem az utat néztem....-hogy nálunk, otthon is van a plázákban, mindenfelé, Bp-en a körút tele van velük. Tehát van dögivel, de ennyire pofátlanul még sem nyomják az arcodba. Itt: befordulsz egy utcán, és ha kicsit közelebb vagy a kirakathoz, hirtelen egy hatalmas vibrátorral, találod szembe magad. Van ahol a pornófilmek hatalmas tárházát pakolják a kirakatba. Magánszféra, mint olyan itt megsemmisül. Ezekből a boltokból csak egy portékákat árusító bolt lesz, személytelen. Azzá lesz, aki bemegy, azzá kell lennie, mivel az utcáról bármelyik nézelődő látja, bent épp mit nézeget, mi után érdeklődik a kuncsaft.
Az szóljon mellette, hogy pont ezek miatt - amiket leírtam - viszont arcpirulás nélkül be lehet menni körülnézni, érdeklődni, a többi rovására....lehet olyan mint a prostitúció. Itt nyíltan, turizmust csinálnak abból, ami mindenhol - ha nem is ilyen köntösben - jelen van. Megadóztatják, így mindenki jól jár. Ez csak a mi szemünknek furcsa, mert nálunk minden ilyesmi büntetendő, tabu....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése