2010. szeptember 2., csütörtök

Költözünk

Nagyobb lakásba megyünk

A napokban már akartam írni a lakáskeresésünkről. Akkor a cím is, a szöveg is a keresésről szólt volna. De úgy néz ki, megtaláltuk az igazit! Nem tökéletes, de minden olyan kívánalomnak eleget tesz, amiket összeírtunk, mint elegséges feltételek listája.

Igazából csak 2-3 hete keresünk másik lakhelyet, és van még majd 2 hónapunk. Tehát a korábbi kisebb csüggedésünk szinte teljesen fölösleges volt. Most, ebben a hónapban csak a lakáspiacot akartuk felmérni. De máris a kincset találtuk meg, pedig a kincsestérképünk ennél sokkal-sokkal bolyongósabb, kuszább utat mutatott. Szerencsénk volt!

Annyira reménytelennek tűnt, hogy jó árban (kb. mint az eddig lakbér), jó helyen (biciklivel megközelíthető legyen a belváros, ez kb max. 45-50 min.), legaláb még egy szoba (vagyis min. 2), legyen sütő, hűtő (ha bútorozatlan is), világos legyen (legalább olyan legyen mint a mostani vagy világosabb), legyen elég hely pakolni (vagy nagy szekrény, vagy olyan helység, vagy olyan okos megoldás, ahol elfér a motyónk..). Később még eggyel kibővült a lista: mindenképp legyen padló. Ugyanis itt az üres, bútorozatlan lakások szó szerint üresek.

A helyzetet az is nehezítette, hogy ha ingatlan irodán keresztül találunk lakást (vagy ők hírdetik, náluk találunk, vagy ők keresnek nekünk) akkor sokszor 1 havi lakbért ki kell nekik fizetni, munkaköltségként, a kaució ezen felül van, ami szintén 1-2 havi lakáspénz. És emellett komoly feltételeket állítanak a bérléssel kapcsolatban. A bruttó fizetésnek ki kell tenni a lakbér 4-5-szörösét.
Tehát valami mindig hibádzott, pedig nem voltak nagyon magas elvárásaink.

Egy szó mint száz, megvan! Még pár nap, míg végül válaszolunk, még alszunk rá pár napot. Már többször átbeszéltük B.-vel, keresztkérdéseinket is feltettük a tulajnak, és nem találtunk olyan indokot amiért ne mennénk. Vannak apró "szépséghibái" az álomlakásnak, de mellette minden kompenzálódik. Pl: Pici a szekrény, de az ágy meg van emelve, alá lehet bőven pakolni. Ugyanilyen kicsike a hűtő,mint most (szállodai minibár nagyságú) de nagy a konyha, van sütő is.

Költözni legkorábban október 15. körül fogunk. Valószínű mi magunk visszük át apránként a cuccokat. Addig is számoljuk a napokat! :D
Képeket majd szerződéskötés, költözés környékén csinálunk.

2 megjegyzés:

  1. HA nagy a konyha, de kicsi a hűtő szerintetek jobb, mint kiskonyha nagy hűtővel? én inkább utobbira szavazok:D:D:D:D mert akkor azt jelenti h nem halunk éhen akkor sem,ha nem jutunk be a konyhába....

    VálaszTörlés
  2. Hehe...Nagy konyhába nagy hűtőt még mindig lehet venni, de kicsi konyhából nagyot már nehezebb csinálni...:P

    VálaszTörlés