2010. szeptember 1., szerda

Uitmarkt

A színházi szezon kezdete

Előző hétvégén sok-sok koncerttel, táncműsorokkal, irodalmi programokkal, könyvvásárral ünnepelték a színházi évad kezdetét: Uitmarkt néven a belvárosban. Vondelpark, Leidseplein, és Museumplein területén állították fel a 30 színpadot, sátrat, ahol 12h-tól egész késő estig színes, érdekes programokkal szórakoztatták mind a kicsiket, mind a nagyokat.
Mi is több koncertet láttunk, hallgattunk: musicalt, komolyzenét, világzenét,
hip-hop-t, jazz-t. Ami nagyon érdekes volt: Emmilie Zipson. Egy icike-picike színpadon találtunk rá. Alig két tucat néző élvezte a műsort velünk együtt. Mi sajnos csak az utolsó 4-5 dalra értünk oda. De az is nagyon tetszett. Később egyik ismerősünk nyilatkozta róla: Kötelező! Kihagyhatatlan!A hangja fantaszikus!
Youtube-n nem sok felvételt találtam róla, de azért egy kis ízelítő:

Megbeszéltük B.-vel, ezentúl mindig megkóstolunk valami újat, valami helyit. Ezúttal a palacsintácskákra, poffertje-kre esett a választásunk. Olyan nagyon guszta volt, ahogy ott sütik, majd rászitálják a porcukrot. Az íze finom, hasonló a mi palacsintákhoz. Kisebb, és vastagabb egy kicsit a tésztája. Még melegen porcukorral, egy kis margarinnal szokás enni. Nyami...:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése