2010. augusztus 10., kedd

Bierfestival in Haarlem

A helyisör-kóstolón voltunk

Egy barátunk invitált minket a sörfesztiválra. Egy rövidke városnézés után - nem voltunk még eddig Haarlemben - a Botermarkt felé vettük az irányt, ahol már egész szép kis tömeg alakult ki a standok előtt. Mindenki kezében egy pohár, amiből különböző színű, ízű nedüket szűrcsőltek az ínyencek.

A helyi sörfőzdék hozták kóstolónak főzeteiket, főzet-különlegességeiket. A sört egész jó egységáron adták, 2€-os üvegpohárban, amik azóta a polcunkon díszelegnek. :D

A poharainkban volt:
- Koning Honing, mézes sör
- Weizen, búzasör
- Adriaan Rosé, rosé-s sör
- Extra Stout, feketesör
- Zeebonck (blond lentebock bier) - magyarul nem tudjuk pontosan mi a neve, kinézetre a Harry Potteres vajsörre hasonlított :D

Ja, az még megjegyzendő, hogy alkoholszázalékban magasabbak voltak, mint általában bolti társaik. Kb. 5-12 % között mozgott az alkoholerősségük.
B. ivott még egy díjnyertes másik fekete sört, Hel & Verdoemenis-t, ami nem volt finom. De a többi mind nagyon-nagyon finom volt. Azt hozzátenném, én magamat nem nevezném nagy sörivónak. Megiszom, de nálam nem tartozik az "ízlik" kategóriába. De ezek!! Mind-mind ízlett!

Mellé kemény sajtot ettünk, sörmustárral, és rosé-s sörből készült édes szósszal. Ezek is nagyon ízletesek voltak!!

Elhoztunk magunkkal egy kis fesztivál-füzetet, abból szemezgettem ki azokat az ízeket, amiket kóstoltunk. :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése